ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ και την κατάχρηση ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕ - με καλύτερο έλεγχο των αποφάσεων, της εφαρμογής και των κυρώσεων

Petitioner not public
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

1. Launched 2018
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν μέτρα ενισχυμένου ελέγχου (περιλαμβανομένου και του εκ των προτέρων ελέγχου) και να επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Για την πρόληψη και την τιμωρία της απάτης και της κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν μέτρα ενισχυμένου ελέγχου στα κράτη μέλη που δεν συμμετέχουν στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ο έλεγχος αυτός θα περιλαμβάνει τον εκ των προτέρων έλεγχο των αποφάσεων χρηματοδότησης και ανάθεσης δημόσιων συμβάσεων σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Προτείνουμε ο διεξοδικός αυτός έλεγχος να περιλαμβάνει την πλήρη διερεύνηση όλων των περιστάσεων και επίσης τη δημοσιοποίηση των δόλιων δραστηριοτήτων και άλλων αδικημάτων που βλάπτουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ.

Link to the petition

Image with QR code