USTAVIMO GOLJUFIJE in zlorabo SREDSTEV EU – z boljšim nadzorom nad odločitvami, izvajanjem in kaznimi

Petitioner not public
Evropska komisija
0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

1. Launched 2018
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Evropske institucije bi morale imeti pravico, da v tistih državah članicah EU, ki niso članice Evropskega tožilstva, uporabljajo okrepljen (tudi predhoden) nadzor in strožje sankcije. Evropske institucije bi morale imeti za preprečevanje in kaznovanje goljufij in zlorabe sredstev EU pravico do uporabe okrepljenega nadzora v državah članicah, ki niso del sodelovanja Evropskega tožilstva. To bi vključevalo predhodni nadzor nad odločitvami o financiranju in javnih naročilih na tveganih področjih. Predlagamo, da bi moral takšen poglobljen nadzor zajemati celovito raziskovanje vseh okoliščin in tudi objavo goljufivih dejanj in drugih kaznivih dejanj, ki škodijo finančnim interesom EU.

Link to the petition

Image with QR code