Szicíliai állampolgárok és lakosok számár nyújtott légi és tengeri közlekedéssel kapcsolatos területi folytonossági kötelezettségekről

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója tiltakozik az ellen, hogy a jelek szerint az olasz állam megsértette a szicíliai állampolgárok és lakosok számára nyújtott közlekedési szolgáltatások területi folytonosságának biztosítására vonatkozó követelményt. Azzal érvel, hogy a Szicília és a többi olasz régió közötti légi és tengeri összeköttetést biztosító állami és magán közlekedési vállalatok monopolisztikusan és oligopolisztikusan működnek. A petíció benyújtója szerint ez a kínált szolgáltatások romlásához vezetett a menetrend és a járatgyakoriság tekintetében, valamint túlságosan költségessé tette azokat, ami komoly társadalmi és gazdasági nehézségeket okoz Szicília polgárai számára. A petíció benyújtója a légi szolgáltatások nyújtására vonatkozó uniós jogszabályokra hivatkozik, amelyek lehetővé teszik a tagállamok számára, hogy közszolgáltatási kötelezettségeket írjanak elő a peremterületeken, hivatkozik továbbá a közszolgáltatásért járó kompenzációra vonatkozó uniós állami támogatási szabályokra.

Link to the petition

Image with QR code