Mjedis

Protect Old-growth Forests in Romania from Illegal Logging!

Peticioni drejtohet tek
European Commision & Parliament
626 mbështetësit
6% arritur 10 000 për objektivin e mbledhjes
  1. Filluar 30.10.2022
  2. Mbledhja akoma > 8 javë
  3. Nënshtrim
  4. Dialog me marrësin
  5. Vendim

Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Dear EU (and Romanian Government),

Enforce your already existing laws and protect all Romanian 'Old-growth Forests' from (illegal) logging!

Reports show that logging permits & rates have even increased dramatically since 2020, when the EU started an infringement case (legal action against Romanian authorities with regard to illegal logging). The report, released by the NGOs Agent Green, ClientEarth and EuroNatur show that for example the Fagaras Mountains (Natura 2000) is very much affected by logging at the moment, while it still houses thousands of hectares of Old-growth forest (PRIMOFARO Report)!

There seems to be no progress with the infringement case? While in the meantime logging permits continue to be issued in Natura 2000 sites without a prior environmental impact assessment and Old-growth forests vanish or get irreversibly damaged (fern.org).

arsye

There is not much old-growth forest left in Europe these days, while before the human agricultural revolution it covered the majority of our lands. Old-growth forests are invaluable for their:

  • Biodiversity: As this was originally the most abundant habit, most of the biodiversity evolved in such forests. Therefore old-growth forest house tremendous biodiversity (insects, fungi, likens, mosses, etc.)
  • Carbon sequestration: Old-growth forests sequester massive amounts of carbon per hectare, more than any other forests or land use.
  • Cultural heritage: This is how our lands originally looked like; important to preserve for people to experience and learn about.
  • Scientific value: With their scarcity and special characteristics old-growth forests are important to study and learn from (knowledge to apply in sustainable forestry, etc.)
Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Julius SIlvan Brummelman nga Loughrea
Pyetje për iniciatorin

Tani përktheni këtë kërkesë

Versioni i ri i gjuhës

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

2 ditë më parë

Natuur moet behouden worden om ook voor ons te kunnen zorgen en niet gekapt worden voor materialistische doeleindes die geld opleveren.

3 ditë më parë

We should be protecting our ancient woodland

3 ditë më parë

porque es necesario conserbar y protejer los pocos espacios naturales que quedan en el mundo.

4 ditë më parë

As i live in a country where almost all nature is gone already, im sad to live in a man made world.I hope to see more of the last nature that is still accessible to me, and hope other people will apreciate the nature and respect it so it can last for many more milenia's

5 ditë më parë

threats to biodiversity which should be taken very seriously

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/protect-old-growth-forests-in-romania-from-illegal-logging/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani