Soziales

Privind un card la nivel european pentru persoanele cu dizabilități

P. T.
  1. Launched 24/02/2020

Petiționarul susține ideea de a se acorda concesii la nivel european pentru persoanele cu dizabilități, asemănătoare celor care se acordă în Germania cetățenilor germani cărora li s-a emis un card pentru persoane cu handicap grav. El a prezentat trei opțiuni: ori un card pentru persoane cu handicap grav valabil în toate țările UE, indiferent de țara în care a fost emis; ori, alternativ, introducerea unui card standard pentru persoane cu handicap grav, urmând modelul cardului german, deși fiecare stat membru ar avea dreptul să își adopte propriile criterii; ori introducerea unui card standard, la nivel european, pentru persoane cu handicap grav.

Thank you for your support, P. T.