Soziales

P. T. német állampolgár által benyújtott 0756/2019. számú petíció egy Unió-szerte érvényes, fogyatékossággal élő személyek európai igazolványáról

P. T.
  1. Launched 24/02/2020

A petíció benyújtója uniós szintű kedvezményeket szorgalmaz a fogyatékossággal élő személyek számára, a Németországban a súlyos fogyatékossággal élők igazolványával rendelkező német állampolgárok számára biztosított kedvezmények mintájára. Három lehetőséget javasol: vagy olyan súlyos fogyatékosságot igazoló igazolványt, amely a kiállítás helyétől függetlenül valamennyi uniós országban érvényes; vagy alternatív megoldásként be lehetne vezetni egy, a német igazolványon alapuló szabványos, súlyos fogyatékosságot igazoló kártyát, amely esetében minden tagállam meghatározhatná saját kritériumait; vagy be lehetne vezetni egy egységes, az egész EU-ban érvényes, súlyos fogyatékosságot igazoló kártyát.

Thank you for your support, P. T.