Migration

Privind măsurile imediate care trebuie luate pentru a proteja condițiile de viață și drepturile la securitate socială ale lucrătorilor agricoli din Foggia (Italia)

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul denunță situația gravă care afectează mulți migranți ce lucrează în zona Foggia, Puglia, din Italia. Petiționarul critică neglijarea acestor lucrători migranți sezonieri, care sunt exploatați de proprietarii de terenuri și de autorități și sunt forțați să lucreze în condiții inumane, fără niciun contract de muncă, asigurare sau securitate socială, în condiții sanitare și de sănătate deplorabile. Petiționarul susține că guvernul italian și UE împart responsabilitatea cu proprietarii de terenuri, pentru această situație și solicită luarea de măsuri imediate pentru a îmbunătăți condițiile acestor lucrători migranți, în special în ceea ce privește cazarea, accesul la apă, sănătate, contracte de muncă și securitate socială.

Link to the petition

Image with QR code