Traffic & transportation

Privind asigurarea răspunderii companiilor aeriene în temeiul Convenției de la Montreal

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul s-a deplasat dintr-o țară terță în UE cu un zbor operat de o companie aeriană din afara UE. Bagajul petiționarului a fost deteriorat în timpul zborului. Compania aeriană a fost dispusă să-l ramburseze cu o sumă în valoare de 150 EUR prin intermediul unei proceduri de arbitraj în domeniul transportului aerian. Cu toate acestea, creanța justificativă nu poate fi executată din motive economice, printre altele, dat fiind că implicarea unui avocat sau a unei agenții de colectare nu este posibilă sau utilă în cazul în care valoarea despăgubirilor pentru daunele cauzate este redusă. Petiționarul solicită o modificare la nivelul UE a Convenției pentru unificarea anumitor norme referitoare la transportul aerian internațional (Convenția de la Montreal).

Link to the petition

Image with QR code