Construction

Πρεπει με καθε τροπο να αποτραπει η υλοποιηση του εργου της ΕΚΤΕΡ Α.Ε. στις Κολυμπηθρες της Παρου.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2,501 Supporters
83% achieved 3,000 for collection target
  1. Launched 23/08/2022
  2. Time remaining > 3 weeks

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στείλαμε το έγγραφο αντίκρουσης μας, το οποίο είχαν ήδη υπογράψει 2.000 άτομα, στην διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, περισσότερα από 2.000 άτομα είχαν ήδη υποστηρίξει την αναφορά!

Το ψήφισμα θα συνεχίσει να δέχεται υπογραφές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Υπογράψτε το τώρα σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ακόμα και συνεχίστε να το μοιράζεστε με τους (ις) φίλους (ες) σας.

Ο επόμενος στόχος είναι να παρουσιάσουμε όλες τις υπογραφές και τα σχόλια που θα συγκεντρωθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και μείνετε σε εγρήγορση, καθώς αυτό το έργο δεν είναι το μόνο που απειλεί τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού που αγαπάμε!

______________________________________________________________________________________________________________

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσκάλεσε στις 29 Ιουλίου 2022 το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και του συνοδευτικού υλικού αυτής για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) που έχει συνταχθεί από την εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. για την περιοχή ιδιοκτησίας της στη θέση Κολυμπήθρες της Δ.Κ. Νάουσας Πάρου.

Με το ΕΠΣ προβλέπεται η ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος 440 κλινών και συνολικής δομημένης επιφάνειας 12.046 τ.μ. σε μια συνολική έκταση 327,84 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας στις Κολυμπήθρες σε μια από τις ελάχιστες αδόμητες περιοχές της Πάρου. Πρόκειται για μια τυπική τουριστική επένδυση για την κατασκευή ενός μεγάλου συγκροτήματος πολυτελείας.

Η συνταχθείσα με βάση το Νόμο ΣΜΠΕ για την επένδυση επιχειρεί με σαθρά επιχειρήματα να εμφανίσει την επένδυση ως ήπια και στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς και σε πλήρη συμβατότητα με το πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζουν οι ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές.

Ωστόσο, η λεπτομερής ανάγνωση της ΣΜΠΕ αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Ρητορικές επικλήσεις περί αειφορίας χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο μέτρο που να εντάσσεται και να υποστηρίζει την προοπτική της βιωσιμότητας, όπως αυτή ορίζεται με βάση τις προαναφερόμενες πολιτικές.

Μια ομάδα εθελοντών επεξεργάστηκε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διατύπωσε όλες τις ενστάσεις της σε ένα έγγραφο αντίκρουσης που εστάλη στην διαβούλευση του ΥΠΕΝ. Δείτε το εδώ: ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΩΝ ΠΑΡΟΥ

Reason

Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου που δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα από το να επιτείνει δραματικά τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Πάρο και άλλα νησιά ως αποτέλεσμα του υπερτουρισμού.

________________________________________

Διαβάστε ΕΔΏ τις λεπτομερείς και τεκμηριωμένες ενστάσεις μας στο πλαίσιο της διαβούλευσης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ΕΚΤΕΡ ΑΕ, στις Κολυμπήθρες της Πάρου.

This petition has been translated into the following languages

new language version

Why people sign

on 12 Sep 2022

Είναι μια επένδυση που θα επιφέρει ανεπανόρθωτες Καταστροφές στο Τοπίο, περιβάλλον, στον αρχαιολογικό χαρακτήρα της περιοχής καθώς επίσης θα υποβαθμίσει σημαντικά ολόκληρη την Περιοχή ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ……ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!!

on 10 Sep 2022

Παραθερίζω χρόνια στην Πάρο.
Πρέπει να διατηρηθεί το φυσικό κάλλος της περιοχής. Δεν είναι όλα για πούλημα.
Είμαι επιχειρηματίας.

on 07 Sep 2022

it is disgusting what is happening in Greece. A few are destroying of whatever it is left of the physical beauty and environment for profit.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/prepei-me-kathe-tropo-na-apotrapei-e-ylopoiese-tou-ergou-tes-ekter-a-e-stis-kolympethres-tes-pa-2/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET