Construction

Πρεπει με καθε τροπο να αποτραπει η υλοποιηση του εργου της ΕΚΤΕΡ Α.Ε. στις Κολυμπηθρες της Παρου.

Petition is directed to
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2,510 supporters

Petitioner did not submit the petition.

2,510 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched August 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted on 10 Dec 2022
  4. Dialogue
  5. Failed

Την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στείλαμε το έγγραφο αντίκρουσης μας, το οποίο είχαν ήδη υπογράψει 2.000 άτομα, στην διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, περισσότερα από 2.000 άτομα είχαν ήδη υποστηρίξει την αναφορά!
Το ψήφισμα θα συνεχίσει να δέχεται υπογραφές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Υπογράψτε το τώρα σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ακόμα και συνεχίστε να το μοιράζεστε με τους (ις) φίλους (ες) σας.
Ο επόμενος στόχος είναι να παρουσιάσουμε όλες τις υπογραφές και τα σχόλια που θα συγκεντρωθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Και μείνετε σε εγρήγορση, καθώς αυτό το έργο δεν είναι το μόνο που απειλεί τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού που αγαπάμε!
______________________________________________________________________________________________________________
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσκάλεσε στις 29 Ιουλίου 2022 το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και του συνοδευτικού υλικού αυτής για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) που έχει συνταχθεί από την εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. για την περιοχή ιδιοκτησίας της στη θέση Κολυμπήθρες της Δ.Κ. Νάουσας Πάρου.
Με το ΕΠΣ προβλέπεται η ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος 440 κλινών και συνολικής δομημένης επιφάνειας 12.046 τ.μ. σε μια συνολική έκταση 327,84 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας στις Κολυμπήθρες σε μια από τις ελάχιστες αδόμητες περιοχές της Πάρου. Πρόκειται για μια τυπική τουριστική επένδυση για την κατασκευή ενός μεγάλου συγκροτήματος πολυτελείας.
Η συνταχθείσα με βάση το Νόμο ΣΜΠΕ για την επένδυση επιχειρεί με σαθρά επιχειρήματα να εμφανίσει την επένδυση ως ήπια και στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς και σε πλήρη συμβατότητα με το πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζουν οι ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές.
Ωστόσο, η λεπτομερής ανάγνωση της ΣΜΠΕ αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Ρητορικές επικλήσεις περί αειφορίας χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο μέτρο που να εντάσσεται και να υποστηρίζει την προοπτική της βιωσιμότητας, όπως αυτή ορίζεται με βάση τις προαναφερόμενες πολιτικές.
Μια ομάδα εθελοντών επεξεργάστηκε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διατύπωσε όλες τις ενστάσεις της σε ένα έγγραφο αντίκρουσης που εστάλη στην διαβούλευση του ΥΠΕΝ. Δείτε το εδώ: ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΩΝ ΠΑΡΟΥ

Reason

Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου που δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα από το να επιτείνει δραματικά τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Πάρο και άλλα νησιά ως αποτέλεσμα του υπερτουρισμού.
________________________________________
Διαβάστε ΕΔΏ τις λεπτομερείς και τεκμηριωμένες ενστάσεις μας στο πλαίσιο της διαβούλευσης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ΕΚΤΕΡ ΑΕ, στις Κολυμπήθρες της Πάρου.

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

This petition has been translated into the following languages

News

There is no pro for such an oversized development! Outrageous.

No CONTRA argument yet.

This petition has been translated into the following languages

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now