Environment

Par lielas cūkkopības fermas un biometanizācijas iekārtas būvniecību Spānijas Ayora pašvaldībā (Valensija) un tās apkārtnē

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka uzņēmums ir uzbūvējis milzīgu cūkkopības fermu un biometanizācijas iekārtu Ayora pašvaldībā (Valensijā), par to iepriekš neinformējot iedzīvotājus vai pilsētas domē pārstāvētās politiskās grupas. Turklāt tas pats uzņēmums ir lūdzis atļauju būvēt vēl trīs milzīgas cūkkopības fermas blakus pirmajai. Lūgumraksta iesniedzējs aicina Lūgumrakstu komiteju mudināt Komisiju steidzami izpētīt iespējamos ES tiesību aktu pārkāpumus attiecībā uz ūdeni, dzīvotnēm un savvaļas faunu un floru, ietekmes uz vidi novērtējumu un piekļuvi oficiāliem dokumentiem. Komisijai būtu jāveic arī nepieciešamie pasākumi, lai uzliktu pienākumu attiecīgajām pārvaldes iestādēm ievērot ES tiesību aktus. Eiropas Parlamentam vajadzētu pieņemt īpašu direktīvu par intensīvās lopkopības saimniecībām un mudināt Komisiju pārbaudīt, vai ar ES fondu palīdzību izstrādātie projekti atbilst attiecīgajiem ES tiesību aktiem.

Link to the petition

Image with QR code