Environment

относно шумовото замърсяване в Санта Крус де Тенерифе (Испания)

Petitioner
3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията възразява срещу текущото състояние на упадък на отсечката Avenida de la Constitución в Санта Крус де Тенерифе, който води до значителен и осезаем шум. Вносителката на петицията посочва, че е представила писмена документация пред Съвета на остров Тенерифе и Градския съвет на Санта Крус де Тенерифе в подкрепа на твърденията си, но без резултат. Вносителката на петицията счита, че компетентните органи са нарушили Директива 2002/49/EО относно оценката и управлението на шума в околната среда и основните права на европейските граждани, като например правото на здравеопазване, сигурност, неприкосновеност и правото да бъдат информирани. Вносителката на петицията поставя под въпрос дали е налице актуализиран план за действие за този район и ако е така, какви действия е планирано да се извършат по отсечката Avenida de la Constitución, за да се предотврати влошаването ѝ и да се намали шумовото замърсяване, на което са изложени гражданите в този район. Вносителката на петицията също предлага набор от мерки за намаляване на въпросното шумово замърсяване.

Link to the petition

Image with QR code