Environment

O hluku v Santa Cruz de Tenerife (Španielsko)

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície sa sťažuje na zlý stav časti bulváru Avenida de la Constitución v meste Santa Cruz de Tenerife, ktorý spôsobuje výraznú nadmieru hluku. Uvádza, že na podporu svojich tvrdení predložila orgánu ostrova Tenerife a mestskému úradu v Santa Cruz de Tenerife písomnú dokumentáciu, ale zbytočne. Predkladateľka sa domnieva, že príslušné úrady porušili smernicu 2002/49/ES, ktorá sa týka posudzovania a riadenia environmentálneho hluku a základných práv občanov Európskej únie, ako je právo na zdravie, bezpečnosť, integritu a právo na informácie. Pýta sa, či existuje aktuálny akčný plán pre túto oblasť, a ak áno, aké opatrenia sa plánujú vykonať, aby sa zabránilo zhoršovaniu stavu bulváru a obmedzil sa hluk, ktorý sužuje obyvateľov tejto štvrte. Takisto navrhuje viaceré opatrenia, ktoré treba prijať na zníženie tohto hluku.

Link to the petition

Image with QR code