относно правото на образование на майчиния език

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията се оплаква, че правото му на образование на майчиния му език по време на етапите на образование в ранна детска възраст систематично се нарушава в рамките на образователната система на Каталония, без образователните органи да предприемат каквито и да било мерки, за да предотвратят това. Това нарушение се извършва по начин, който е унизителен за децата и техните семейства. Често се използват дискриминационни термини, понякога дори се правят изказвания, проповядващи вражда и омраза, като това в много случаи намира отражение в официалните медии, които се финансират с публични средства. Според вносителя на петицията това се проявява в каталонските телевизионни канали и по-специално в TV3. В петицията се призовава да се проведе разследване на изложените факти, като според вносителя на петицията органите на системата за училищни инспекции на автономната област не биха се заели с това и не биха предприели действия от негово име.

Link to the petition

Image with QR code