Handelspolitik

относно невъзможността да регистрира плавателен съд за отдих, построен преди да бъде приета Директива 94/25/ЕО

F. G.
  1. Launched October 2019

Вносителят на петицията се оплаква, че не е в състояние да регистрира в Румъния плавателния си съд за отдих, тъй като не разполага със сертификат за съответствие. Той твърди, че яхтата му е построена във Франция през 1979 г., по време, когато Директива 94/25/ЕО все още не е била влязла в сила и не имало правно изискване за такъв сертификат. Вносителят призовава за изменение на Директива 94/25/ЕО, тъй като тя не позволява на собствениците на по-стари плавателни съдове за отдих да ги регистрират пред съответните органи.

Thank you for your support, F. G.