Traffic & transportation

1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Chtěl bych vidět maximální rychlost v celé EU 130 km / h na dálnicích.

Reason

Omezení rychlosti zvyšuje bezpečnost provozu a snižuje dopravní zatížení. jízda v Nizozemsku je uvolněnější než v Německu. Kromě toho v zemích s omezenou rychlostí neexistují řidiči, kteří jezdí v levém pruhu rychlostí 200 km / ha zbytečně tak ohrožují automobily, které jezdí v levém pruhu rychlostí 130 km / h. Viz https://www.spiegel.de/auto/aktuell/tempolimit-mit-130-km-h-sinken-die-unfallzahlen-dratisch-a-1249595.html (webové stránky v němčině).

Bohužel v EU stále existují země, kde můžete jet rychleji než 130 km / h. V Polsku můžete jet rychlostí 140 km / h, v Německu není rychlostní limit vůbec, pouze "rychlostní limit". Zdroj: https://www.adac.de/verkehr/recht/verkehrlösungen-ausland/tempolimits-ausland/ (interaktivní mapa) (webové stránky v němčině).

Klma navíc chrání rychlostní limit. Viz https://www.tagesschau.de/inland/tempolimit-umweltamtbundes-studie-101.html#:~:text=Jetzt%20legt%20das%20Umweltbundesamt%20eine,auf%20Autobahnen%20in%20Deutschland%20berechnet.&text=Ein%20Tempolimit%20w%C3%BCrde%20demnach%20den%20Aussto%C3%9F%20von%20Treibhausgasen%20deutlich%20mindern. (web v němčině)

Thank you for your support, Daniel Schlitt from Monheim
Question to the initiator