Traffic & transportation

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining > 9 Wochen
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Chtěl bych vidět maximální rychlost v celé EU 130 km / h na dálnicích.

Reason

Omezení rychlosti zvyšuje bezpečnost provozu a snižuje dopravní zatížení. jízda v Nizozemsku je uvolněnější než v Německu. Kromě toho v zemích s omezenou rychlostí neexistují řidiči, kteří jezdí v levém pruhu rychlostí 200 km / ha zbytečně tak ohrožují automobily, které jezdí v levém pruhu rychlostí 130 km / h. Viz https://www.spiegel.de/auto/aktuell/tempolimit-mit-130-km-h-sinken-die-unfallzahlen-dratisch-a-1249595.html (webové stránky v němčině).

Bohužel v EU stále existují země, kde můžete jet rychleji než 130 km / h. V Polsku můžete jet rychlostí 140 km / h, v Německu není rychlostní limit vůbec, pouze "rychlostní limit". Zdroj: https://www.adac.de/verkehr/recht/verkehrlösungen-ausland/tempolimits-ausland/ (interaktivní mapa) (webové stránky v němčině).

Klma navíc chrání rychlostní limit. Viz https://www.tagesschau.de/inland/tempolimit-umweltamtbundes-studie-101.html#:~:text=Jetzt%20legt%20das%20Umweltbundesamt%20eine,auf%20Autobahnen%20in%20Deutschland%20berechnet.&text=Ein%20Tempolimit%20w%C3%BCrde%20demnach%20den%20Aussto%C3%9F%20von%20Treibhausgasen%20deutlich%20mindern. (web v němčině)

Thank you for your support, Daniel Schlitt from Monheim
Question to the initiator

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/obecny-rychlostni-limit-v-eu/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET