O situaciji u kojoj pravosudna tijela odbijaju provoditi nadređenost prava Europske unije u Bugarskoj u vezi s Direktivom Vijeća 93/13/EEZ

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Prigovor podnositelja predstavke odnosi se na činjenicu da pravosudna tijela odbijaju primijeniti nadređenost prava Europske unije u Bugarskoj. Podnositelj predstavke tvrdi da bugarsko zakonodavstvo sadržava pravne odredbe koje su u suprotnosti s Direktivom Vijeća 93/13/EEZ o nepoštenim uvjetima u potrošačkim ugovorima, člankom 47. Povelje Europske unije o temeljnim pravima te načelom učinkovitosti. Navodi da postoje povrede u načinu provedbe postupaka naloga i izvršenja, koji su dio bugarskog Zakonika o građanskom postupku, što utječe na brojne bugarske građane. Podnositelj predstavke tvrdi da pravosudna tijela ne izdaju određene pravosudne akte, što predmete otpočetka čini nepoštenima. Navodi i da često dolazi do povrede postupovnih prava dužnikâ te da nema dovoljnog nadzora radnji privatnih sudskih izvršitelja.

Link to the petition

Image with QR code