O rastućim nesigurnostima radnih mjesta u Italiji

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke izražava veliku zabrinutost zbog problema rastuće nesigurnosti radnih mjesta u Italiji. Podnositelj predstavke tvrdi da talijansko zakonodavstvo u tom pitanju ne pruža odgovarajuću ili djelotvornu zaštitu od povreda, što nije u skladu s europskim pravom. Prema podnositelju predstavke, situacija se nije poboljšala nakon nedavnih reformi tržišta rada u Italiji provedenih 2012. (reforma Fornero) i 2014. (Zakon o poslovima). Podnositelj kritizira način na koji je Europska komisija pratila situaciju kako bi osigurala da Italija poštuje Direktivu 1999/70/EZ o ugovorima o radu na određeno vrijeme. Podnositelj predstavke stoga traži da Europski parlament zajamči da Italija poštuje relevantno europsko zakonodavstvo i sudsku praksu.

Link to the petition

Image with QR code