Egyre bizonytalanabb olaszországi foglalkoztatási helyzetről

Petition is addressed to

1 signatures

Collection finished

1 signatures

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition richtet sich an: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

A petíció benyújtója komoly aggodalmának ad hangot az egyre bizonytalanabb olaszországi foglalkoztatási helyzet problémája miatt. A petíció benyújtójának érvelése szerint az erre vonatkozó olasz szabályozás az uniós jogot sértve nem biztosít megfelelő vagy hatékony védelmet a jogsértésekkel szemben. A petíció benyújtója szerint a helyzet nem javult a közelmúltbeli, 2012-ben (Fornero-reform) és 2014-ben (a munkahelyekről szóló törvény) végrehajtott olaszországi munkaerő-piaci reformokat követően sem. A petíció benyújtója kritizálja a határozott ideig tartó munkaviszonyról szóló 1999/70/EK tanácsi irányelv Olaszország általi tiszteletben tartásának biztosítására irányuló nyomonkövetési tevékenységet az Európai Bizottság részéről. A petíció benyújtója ezért arra kéri az Európai Parlamentet, hogy gondoskodjon róla, hogy Olaszország tiszteletben tartsa az e területre vonatkozó európai jogszabályokat és ítélkezési gyakorlatot.

Link to the petition

Image with QR code