O pravu na naknadu EU-a za vlasnike zemljišta na okupiranim područjima Cipra

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke jedan je od tisuća raseljenih stanovnika i vlasnika zemljišta u Famagusti, koja se, zajedno s drugim područjima Cipra, od 1974. nalazi pod turskom okupacijom. Zbog tih im je okolnosti otad onemogućen pristup vlastitoj imovini i korištenje njihovih domova i nekretnina.Podnositelj predstavke ne dovodi u pitanje Protokol br. 10 uvjeta za pristupanje Cipra Europskoj uniji 2004. čijim se člankom 1.1. predviđa obustava primjene prava EU-a u područjima Cipra u kojima Republika Cipar nema stvarnu kontrolu.S druge strane, uzimajući u obzir prekomjerno trajanje obustave i nekonačnost budućeg djelovanja, podnositelj predstavke poziva EU da raseljenim vlasnicima osigura naknadu za gubitke koje su pretrpjeli zbog nekorištenja proteklih petnaest godina i koje će pretrpjeti u budućnosti, sve dok obustava traje.

Link to the petition

Image with QR code