D. H. H. Küprose okupeeritud alade maaomanike õiguse kohta ELi hüvitisele

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja kuulub tuhandete elanike ja maaomanike hulka, kes on sundümberasustatud Famagustast, mis on koos teiste Küprose piirkondadega alates 1974. aastast Türgi okupatsiooni all. Seega puudub neil sellest ajast saadik õigus oma kodu ja kinnisvara omamisele ja kasutamisele.Petitsiooni esitaja ei vaidlusta protokolli nr 10 tingimuste kohta, mille kohaselt Küpros 2004. aastal ELiga ühines ja mille artikli 1 lõikes 1 on sätestatud ELi õiguse kohaldamise peatamine Küprose piirkondades, mille üle Küprose Vabariigil puudub tegelik kontroll.Teisest küljest, arvestades peatamise liiga pikka kestust ja selle tulevase kehtivuse määramatust, kutsub petitsiooni esitaja ELi üles maksma sundümberasustatud omanikele hüvitist kasutamisõiguse kaotuse eest viimasel viieteistkümnel aastal ja tulevikus, kuni peatamine kehtib.

Link to the petition

Image with QR code