Welfare

O diskriminaciji osoba s invaliditetom na Baskijskom sveučilištu

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Sin podnositelja predstavke osoba je s invaliditetom sa stupnjem invaliditeta od 77 %, što znači da se teže kreće i koristi kolica. Njegov sin pohađao je program marketinga na Fakultetu za ekonomiju Baskijskog sveučilišta, za što mu je od njegovog stana do sveučilišta osiguran odgovarajući prijevoz. Taj je prijevoz djelomice subvencioniralo ministarstvo obrazovanja baskijske vlade. Nakon što je završio taj program, sin podnositelja predstavke odlučio je da će pohađati program poslovne administracije i menadžmenta. Podnositelj predstavke se žali na to da ministarstvo obrazovanja baskijske vlade odbija subvencionirati prijevoz njegovu sinu, s argumentom da bi njegov sin, s obzirom na to da je završio preddiplomski studij, sada trebao pohađati diplomski. Podnositelj predstavke smatra da je nepošteno odbiti subvencioniranje prijevoza za njegovog sina zato što želi pohađati još jedan preddiplomski studij umjesto diplomskog jer je diplomski studij skuplji, a ne postoji pisano pravilo da netko nakon završenog preddiplomskog studija mora pohađati diplomski. Podnositelj predstavke isto tako ističe da iz Priloga II. Službenom listu Baskije (četvrtak 11. srpnja 2019., br. 131) o potpori za pokrivanje troškova prijevoza učenika s posebnim problemima mobilnosti zapravo proizlazi obrnuta ili pozitivna diskriminacija te smatra da je potrebno izmijeniti ta pravila. Podnositelj predstavke isto tako poziva da se nađe rješenje za njegovog sina dok se ne izmijene relevantna pravila.

Link to the petition

Image with QR code