Ki jo v imenu Svetovne zveze sindikatov vlaga Georgios Mavrikos, državljan Grčije

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije se v imenu Svetovne zveze sindikatov sklicuje na izjavo predsednika Macrona o zaprtju elektrarn na premog do leta 2022. Vlagatelj peticije trdi, da ta cilj ne bo imel velikega vpliva na okolje, in poudarja, da ta odločitev nasprotuje različnim politikam, ki se izvajajo v drugih državah članicah EU. Vlagatelj peticije pravi, da emisije CO2 iz elektrarn na premog predstavljajo 1 % vseh emisij CO2. Vlagatelj peticije opozarja tudi na druge posledice odprave, kot so dvig cen električne energije, odvisnost Francije od alternativnih virov energije od regij, v katerih divjajo konflikti, in izguba več kot 5000 delovnih mest na trgu dela. Vlagatelj peticije poziva k moratoriju na odločitev o elektrarnah na premog, saj bi za vsak projekt industrijskega razvoja potrebovali najmanj 4 ali 5 let, da bi ga uresničili in se izognili socialni katastrofi.

Link to the petition

Image with QR code