Jménem Světové federace odborů, ve věci uhelných elektráren ve Francii

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice se jménem Světové federace odborů odkazuje na prohlášení prezidenta Macrona o uzavření uhelných elektráren do roku 2022. Tvrdí, že tento záměr nebude mít na životní prostředí významný dopad, a zdůrazňuje, že toto rozhodnutí jde proti různým politikám uplatňovaným v jiných členských státech EU. Předkladatel uvádí, že emise CO2 z uhelných elektráren představují 1 % ze všech uhlíkových emisí. Dále upozorňuje na další důsledky tohoto zrušení, jako je zvýšení cen elektřiny, závislost Francie na alternativních zdrojích energie pocházejících z oblastí zasažených konfliktem a ztráta více než 5000 míst na trhu práce. Předkladatel petice požaduje odložení platnosti rozhodnutí o uhelných elektrárnách, protože k vypracování jakéhokoli projektu týkajícího se rozvoje průmyslu by bylo třeba minimálně 4–5 let, aby se předešlo sociální katastrofě.

Link to the petition

Image with QR code