Fogvatartottak jogainak állítólagos megsértéséről Bulgáriában

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy Bulgáriában nincsenek hatékony jogorvoslatok és eljárások az emberi jogok európai egyezménye, az Alapjogi Charta, az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Unió működéséről szóló szerződés által védett jogok tényleges védelmére az életfogytiglani büntetésüket töltő fogvatartottak és más, rövid büntetésüket töltő fogvatartottak esetében. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a fogvatartottakkal szemben megkülönböztető bánásmódot alkalmaznak. Azt állítja, hogy a börtönigazgatás súlyosan megsérti az olyan jogokat, mint a normális emberi kommunikációhoz, az oktatáshoz és a munkához, az egészségügyi ellátáshoz, továbbá az igazságügyi hatóságok előtti védelemhez való jog. A petíció benyújtója az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélkezési gyakorlatára és számos európai uniós jogi aktusra hivatkozik, amelyeket Bulgáriában szerinte nem hajtanak végre.

Link to the petition

Image with QR code