εξ ονόματος της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Πράσινων Ενέργειας, σχετικά με εικαζόμενη εσφαλμένη μεταφορά των ευρωπαϊκών οδηγιών σχετικά με τους ενεργειακούς της στόχους

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Η αναφέρουσα διαμαρτύρεται για την εικαζόμενη εσφαλμένη εφαρμογή της παραγράφου 18 των τελικών και πρόσθετων διατάξεων της βουλγαρικής νομοθετικής πράξης για την ενέργεια. Η αναφέρουσα επισημαίνει τις νομοθετικές τροποποιήσεις που εισήγαγαν οι βουλγαρικές αρχές, οι οποίες οδήγησαν σε 324 υπηρεσίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εργάζονται με καθαρές απώλειες. Η αναφέρουσα υπενθυμίζει την κατά τα φαινόμενα εσφαλμένη ερμηνεία του ορισμού του «εθνικού και ευρωπαϊκού καθεστώτος στήριξης»· υπάρχουν παραβιάσεις της οδηγία 2009/28/ΕΚ και του κανονισμού 1305/2013. Ζητεί να διερευνηθούν οι καταχρηστικές πρακτικές της Βουλγαρίας όσον αφορά την ορθή εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου και η πιθανή παραβίαση εκ μέρους της Βουλγαρίας των ενεργειακών της στόχων, η οποία απειλεί τη βιωσιμότητα όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Link to the petition

Image with QR code