Security

EUROPE, BE BRAVE! EVROPA, BODI POGUMNA!

Petition is directed to
politični voditelji evropskih držav
465
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched March 2022
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Spodbuditi želimo evropske voditelje, da bi bili v svojih odločitvah proti Putinu in njegovim zaveznikom pogumni, čeprav je to lahko težko tudi za nas. Rešimo Ukrajino, ne lastno udobje.

Reason

Mi, državljani evropskih držav,

obsojamo agresijo, ki jo je proti Ukrajini sprožil Vladimir Putin in ki si zasluži brezkompromisno reakcijo. Podpiramo obsežno ekonomsko, materialno, oborožitveno, humanitarno in človeško pomoč Ukrajini, pa tudi podporo na področju mednarodnih pogodb.

Ekonomski interesi ne smejo prevladati nad nujnostjo braniti svobodno Evropo. Čeprav Ukrajina trenutno ni članica ne zveze NATO ne Evropske unije, je sestavni del le-teh.

 1. Kot Evropejci smo se pripravljeni spopasti z ekonomskimi posledicami in z vplivom na oskrbovanje z energijami, vključno z njihovimi cenami. Odločeni smo, da bomo prenesli posledice vseh ukrepov, čeprav bodo boleče tudi za nas.
 2. Popolnoma podpiramo naše evropske voditelje v pogumnih odločitvah o najstrožjih ukrepih proti Rusiji, Belorusiji in vsem, ki se bodo priključili k Putinu.

Vedeti želimo, da smo v usodnih urah vsi naredili največ, kar se je dalo. Potrebujemo svobodno in pogumno Evropo, ki se ne pusti od nikogar in z ničimer ustrahovati. Hitro moramo ukrepati in vztrajati.

Thank you for your support, Vojtěch Kaska from České Budějovice
Question to the initiator

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now