Dėl tariamo ES teisės pažeidimo nacionalinės teisės aktuose dėl padarinių tvarkymo po pragaištingų miško gaisrų Graikijos Atikos regione

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas nurodo 2019 m. liepos mėn. Graikijos valstybės išduotą ekstremaliosios situacijos nutartį dėl padarinių šalinimo po pragaištingų 2018 m. miško gaisrų Graikijos Atikos regione. Šioje nutartyje yra nuostata, kurioje teigiama, kad Graikijos technikos rūmams leidžiama nesilaikyti esamų teisės aktų nuostatų, susijusių su darbų, paslaugų ir tiekimo sutarčių skyrimo procedūra. Jo nuomone, taip akivaizdžiai pažeidžiami ES teisės aktai viešųjų pirkimų srityje (direktyvos 2014/24/ES ir 2014/25/ES). Jis taip pat priduria, kad, jo nuomone, realios skubos nėra, nes įvykiai, dėl kurių buvo priimtas šis teisės aktas, įvyko daugiau kaip prieš metus iki jo įsigaliojimo.

Link to the petition

Image with QR code