Welfare

Dėl priemonių, skirtų propaguoti teisę į vienodą atlyginimą už vienodą darbą Europos Sąjungoje

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas teigia, kad nors lygybės ir vienodo darbo užmokesčio principai yra vienos iš pagrindinių Europos Sąjungos vertybių, viešojo sektoriaus darbuotojai Ispanijos policijoje vis dar yra diskriminuojami, kadangi, jo teigimu, darbuotojams mokamas skirtingas atlyginimas už tokį patį darbą. Netiesioginis diskriminavimas susijęs su vyrų ir moterų gaunamu atitinkamu užmokesčiu ir socialinėmis išmokomis. Peticijos pateikėjas teigia, kad 2008 m. Taryba blokavo pasiūlymą dėl direktyvos, kuria įgyvendinamas vienodo požiūrio į asmenis principas ne darbo rinkoje (Kovos su diskriminacija direktyva). 2017 m. birželio15 d. Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų tarybos posėdyje Europos Komisijos narė, atsakinga už užimtumą, socialinius reikalus, gebėjimus ir darbo jėgos judumą, Marianne Thyssen dar kartą patvirtino, kad ši direktyva išlieka Komisijos prioritetu. Peticijos pateikėjas klausia, kokiu mastu valstybės narės turi laikytis pagrindinių Europos Sąjungos vertybių, atsižvelgiant į tai, kad tariamai nėra teisinių priemonių.

Link to the petition

Image with QR code