2004/38/EK irányelv svédországi végrehajtásáról

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója elítéli a svéd migrációs hivatal (Migrationsverket) késlekedését azzal kapcsolatban, hogy tartózkodási engedélyeket adjon ki uniós állampolgárok Svédországban élő, nem uniós állampolgárságú családtagjainak. A petíció benyújtója szerint ez a késedelem sérti az Unió polgárainak és családtagjaiknak a tagállamok területén történő szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogáról szóló 2004. április 29-i 2004/38/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvet.Valójában, habár az irányelv hat hónapos időkorlátot ír elő a tartózkodási kérelmek feldolgozásához, a petíció benyújtója azt állítja, hogy az eljárás Svédországban néha két évig is eltart. Ez a késedelem megakadályozza, hogy az érintett családok gyakorolják az Unión belüli munkavállaláshoz és mozgáshoz fűződő jogukat.Ezért a petíció benyújtója felkéri az Európai Parlamentet, hogy határozottan foglaljon állást az ügyben; többek között arra kéri a Petíciós Bizottságot, hogy adjon ki egy saját kezdeményezésű jelentést az esetről, és egy rövid indítványban forduljon az Európai Parlamenthez állásfoglalásért.

Link to the petition

Image with QR code