Neutral. Transparente. efektive.

Rreth openPetition

Që nga viti 2010, openPetition ka ndihmuar njerëzit të sjellin ndryshim. Si një platformë peticioni me mbi 13 milionë përdorues, është detyra jonë të zgjerojmë mundësitë e pjesëmarrjes dixhitale dhe ta bëjmë demokracinë tonë më të aksesueshme për të gjithë.

Qëllimet tona njihen si jofitimprurëse. Për t'i siguruar ato në të ardhmen, openPetition është organizuar në pronësi e kujdestarit që nga viti 2022.

Ne e financojmë veten ekskluzivisht përmes donacioneve të vogla nga përdoruesit tanë. Ne refuzojmë rreptësisht çdo ndikim nga kompanitë apo organizatat politike.

Misioni & Qëllimet

Bëni pjesëmarrjen më të lehtë

openPetition ndihmon njerëzit të tërheqin vëmendjen ndaj problemeve urgjente dhe të përfshihen në politikë. Ne i këshillojmë nisësit e peticionit që nga fillimi deri në dorëzimin e peticionit të tyre. Qëllimi: të lehtësojë pjesëmarrjen politike dhe të kontribuojë në një shoqëri civile aktive. Për këtë punë edukative, ne marrim pjesë rregullisht në panel diskutime, leksione dhe takime të rrjetit %1$s .

Bëjeni politikën të kuptueshme

Ne informojmë qytetarët për mundësitë e tyre për të marrë pjesë dhe i ndihmojmë që t'i përdorin ato sa më mirë. Ne e trajtojmë çdo peticion në mënyrë transparente dhe postojmë përditësime në faqen e peticionit. Për më tepër, ne u kërkojmë të gjithë përfaqësuesve të zgjedhur të rajonit një deklaratë publike kur të arrihet i ashtuquajturi kuorumi %3$s openPetition .

Forconi të drejtën e kërkesës

openPetition angazhohet për forcimin e të drejtës për peticion dhe zgjerimin e pjesëmarrjes online. Ne gjithashtu kërkojmë të drejtën për t'u dëgjuar në politikë sapo një peticion të ketë arritur një numër të caktuar nënshkrimesh. Për këtë qëllim, ne jemi në kontakt me vendimmarrësit politikë dhe administratat në Gjermani në nivel federal dhe shtetëror si dhe në Evropë.

Modernizoni demokracinë parlamentare

Përveç platformës sonë të peticionit, ne po punojmë në projekte për të modernizuar demokracinë tonë. Me mjetin %1$s për demokraci të hapur ne sjellim edhe peticione online në bashki. Formati ynë i Parlamentit të Dhomës bën më të aksesueshme debatet mbi çështjet aktuale politike. Dhe projekti ynë më i fundit opn.vote synon të mundësojë votim dixhital të sigurt dhe transparent në të ardhmen.

Parimet dhe vlerat

neutraliteti

Temat në openPetition shtrihen në të gjithë spektrin politik. Ato nuk pasqyrojnë këndvështrimin tonë. Për të promovuar debate konstruktive, ne sigurojmë që kushtet tona të përdorimit të %1$s të respektohen: Racizmi, mizantropia dhe diskriminimi nuk kanë vend tek ne.

transparencë

openPetition mbështet "Iniciativën e Shoqërisë Civile Transparente". Bazuar në udhëzimet e tyre, ne publikojmë një raport vjetor dhe transparencës me informacion rreth qëllimeve tona, burimit të fondeve, përdorimit të fondeve dhe strukturës së personelit.

privatësia e të dhënave

Ju duhet të jeni në kontroll të të dhënave tuaja në çdo kohë. Prandaj, ne e bëjmë trajtimin tonë të të dhënave personale të kuptueshme dhe transparente. Ju mund të lexoni se cilat të dhëna mbledhim për cilat qëllime dhe si i trajtojmë ato në deklaratën tonë të mbrojtjes së të dhënave .

jofitimprurëse

openPetition u ngrit nga një nismë vullnetare dhe financohet 100% nga donacionet e përdoruesve. Ne nuk bëjmë asnjë fitim, por i përdorim donacionet tona ekskluzivisht për funksionimin e platformës sonë dhe misionin tonë demokratik.

diversiteti

Demokracia mund të funksionojë mirë vetëm nëse të gjithë kontribuojnë në mënyrë të barabartë. openPetition promovon diversitetin mënyrë që të gjithë të mund të përfshihen në platformën tonë brenda kuadrit të rendit tonë demokratik - pavarësisht nga gjinia, niveli i arsimimit, mosha, kombësia, opinioni politik, etj.

qëndrueshmëri

Si një organizatë jofitimprurëse, ne jemi të vetëdijshëm për përgjegjësinë tonë sociale për të punuar dhe vepruar në mënyrë të qëndrueshme. Ne sigurojmë që miliona nënshkrime të mos mblidhen më në letër. Serverët tanë janë të vendosur në Gjermani dhe mundësohen nga energjia elektrike e gjelbër.

Ekipi ynë

Ekziston një ekip i përkushtuar pas openPetition . Ne e mbajmë platformën të funksionojë, zbatojmë reagime dhe zhvillojmë veçori të reja. Në të njëjtën kohë, ne japim këshilla për peticionin tuaj, ndihmë me pyetje dhe me dialog me Parlamentin.

openPetition sigurohet që të gjithë të kenë njohuritë për të ndryshuar gjërat. Ne e bëjmë pjesëmarrjen e qytetarëve të lehtë dhe shqetësimet tuaja të dukshme në publik dhe në politikë.

Ne vijmë nga prejardhje shumë të ndryshme, por një gjë na bashkon: ne të gjithë duam të promovojmë angazhimin politik. Kjo është arsyeja pse ne punojmë së bashku çdo ditë për ta bërë shoqërinë tonë pak më demokratike.

njihuni me ekipin
Ekipi i openPetition

Ekipi i OpenPetition

Portreti i Jörg Mitzlaff
Jörg Mitzlaff - ka punuar si zhvillues softuerësh, menaxher IT dhe pronar produkti në Infoseek, eBay dhe idealo, ndër të tjera. Ai themeloi dhe ndërtoi openPetition në 2010 dhe ia dorëzoi atë në pronësi të kujdestarit në 2022. Si një sipërmarrës social, ai dëshiron të promovojë pjesëmarrjen politike në hapësirën dixhitale, veçanërisht për grupet e nënpërfaqësuara.
Portreti i Jessica Seip
Jessica Seip - kryeson ekipin editorial dhe është ekspert në strategjitë e fushatës. Si shkencëtare e kulturës, ajo ishte aktive në peizazhin e radios për disa vite përpara se të punonte në openPetition . Përveç përdoruesve tanë, ajo kujdeset edhe për OJQ-të dhe avokon për të drejta të barabarta në të gjitha nivelet.
Portreti i Cai Schultz
Cai Schultz - ka studiuar shkenca politike në Würzburg, Potsdam dhe Lisbonë dhe punon si redaktor në openPetition . Ai dëshiron të përdorë potencialin bamirës të dixhitalizimit në interes të demokracisë.
Portreti i Tra My Lisa Nguyen
Tra My Lisa Nguyen - studioi studime amerikane dhe studime kulturore dhe u bë pjesë e ekipit redaktues të openPetition pas diplomimit. Ajo ka qenë e përkushtuar ndaj shkëmbimit kulturor që nga fëmijëria e saj dhe beson se demokracia mbi të gjitha duhet të jetë gjithëpërfshirëse - e krijuar nga të gjithë, për të gjithë.
Portreti i Dóra Simon
Dóra Simon - është një redaktues në openPetition . Si politologe, ajo dëshiron të punojë pranë qytetarëve dhe të kontribuojë në forcimin e elementeve të drejtpërdrejta demokratike dhe promovimin e angazhimit qytetar.
Portreti i Jacqueline Neuwerth
Jacqueline Neuwerth - ka studiuar mediat në gjuhën kulturore dhe ka punuar në marrëdhëniet me publikun për institucionet kulturore brenda dhe jashtë vendit. Si redaktore në openPetition , ajo dëshiron të motivojë njerëzit që të përfshihen aktivisht në ngjarjet politike dhe kështu të formojnë të ardhmen e përbashkët të Evropës.
Portreti i Mara Weinert
Mara Weinert - studioi politikë dhe drejtësi në Frankfurt (Oder) dhe u bë pjesë e ekipit openPetition fillimisht si praktikant dhe më pas si punonjës i përhershëm. Forcimi i pjesëmarrjes sociale është i rëndësishëm për të për të konsoliduar demokracinë në Gjermani dhe Evropë dhe për ta mbrojtur atë nga zërat kundërshtarë.
Portreti i Jona Dörr
Jona Dörr - u diplomua nga shkolla në 2023 me Abiturin e tij dhe aktualisht është duke përfunduar një praktikë në openPetition si pjesë e një viti orientimi. Për të është shumë e rëndësishme jo vetëm pjesëmarrja dhe fuqizimi i të rinjve në proceset politike, por edhe përfaqësimi i tyre në vendimet politike.
Portreti i Conner Defosse
Conner Defosse - zhvillon mjete inovative për pjesëmarrjen politike, duke studiuar edhe planifikimin urban. Fokusi i tij është në proceset vendimmarrëse komunale. Në openPetition ai lufton për një shoqëri në të cilën të gjithë mund të thonë fjalën e tyre.
Portreti i Steven von Roden
Steven von Roden - pasi studioi informatikën e biznesit në Dresden, zhvilluesi i softuerit përfundoi në Berlin. Këtu ai preferon të punojë me softuer me kod të hapur dhe është i impresionuar nga diversiteti (muzikor) i qytetit.
Portreti i Hannah Schwarz
Hannah Schwarz - trajnuar si specialist IT për zhvillimin e aplikacioneve dhe ka punuar si zhvillues uebi në openPetition që nga gushti i vitit 2020. Ajo është vullnetare për një shoqatë jo-partizane pro-evropiane dhe dëshiron ta bëjë Evropën më të kuptueshme.
Portreti i Jochen Taeschner
Jochen Taeschner - studioi shkenca kompjuterike në Universitetin Humboldt në Berlin. Ai është i bindur se pjesëmarrja sociale nuk duhet të dështojë për shkak të pengesave dixhitale. Kjo është arsyeja pse ai është i përkushtuar të përdorë openPetition për ta përmirësuar atë në mënyrë të qëndrueshme.
Portreti i Karina Taubert
Karina Taubert - studioi anglisht dhe shkenca kompjuterike në Universitetin Humboldt në Berlin. Ajo është entuziaste për përdorshmërinë intuitive dhe kodin e rregullt në softuer që me të vërtetë i ndihmon njerëzit të ecin përpara. Ajo ka qenë pjesë e ekipit të openPetition si zhvilluese në internet që nga nëntori 2020.
Portreti i Fabian Maschler
Fabian Maschler - pasi studioi inxhinierinë e sistemeve të TI-së, do të donte të përdorte njohuritë e tij për ta bërë shoqërinë pak më të mirë dhe botën pak më të qëndrueshme. Në openPetition , ai është i emocionuar për mundësinë për të rritur transparencën dhe pjesëmarrjen për miliona përdorues.
Portreti i Steven Valyi
Steven Valyi - ka punuar si zhvillues ueb që nga viti 2011 dhe iu bashkua ekipit të openPetition në vitin 2023 për ta bërë platformën më tërheqëse, më të thjeshtë dhe kështu ta bëjë demokracinë më të aksesueshme për më shumë njerëz. Ai është i lumtur që ka gjetur një punë domethënëse si zhvillues, larg mega-korporatave.
Portreti i Jane Richthammer
Jane Richthammer - përfundoi diplomën e shkollës së mesme në 2023 dhe filloi trajnimin si specialiste e IT për zhvillimin e aplikacioneve në openPetition në shtator. Ajo mezi pret të mësojë programimin gjatë trajnimit të saj dhe të jetë në gjendje të avokojë për demokracinë.
Portreti i Maximilian Kortemeier
Maximilian Kortemeier - filloi trajnimin si specialist IT për zhvillimin e aplikacioneve në shtator 2023. Ajo që ai pëlqen veçanërisht në lidhje me openPetition është se ai ofron qasje më të lehtë në politikë, në mënyrë që çdo zë në shoqëri të mund të dëgjohet.
Ralf Engelmann - është një administrator vullnetar i sistemit për OpenPetition. Ai është veçanërisht i përkushtuar në mbrojtjen e të dhënave dhe ekonominë e të dhënave. Puna e tij kryesore është në një portal krahasimi të çmimeve të internetit.

Shumë faleminderit për ish kolegët tanë nga openPetition .

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani