Culture

Za sdružení Stonehenge Alliance ve věci plánované rychlostní silnice A303 pod Stonehenge a směrnice o posuzování vlivů na životní prostředí

Petitioner
3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice tvrdí, že žádost o povolení výstavby plánované silnice A303 procházející lokalitou památky světového dědictví Stonehenge, kterou předložil státní podnik Highways England a kterou mají ke konci tohoto roku projednávat vládou jmenovaní inspektoři v oblasti plánování, je v rozporu s následujícími směrnicemi EU a mezinárodními úmluvami:i) směrnice 2014/52/EU, kterou se mění směrnice Rady 2011/92/EU o posuzování vlivů některých veřejných a soukromých záměrů na životní prostředí (směrnice o posuzování vlivů na životní prostředí);ii) směrnice 92/43/EHS o ochraně přírodních stanovišť, volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (směrnice o stanovištích);iii) směrnice 2009/147/ES o ochraně volně žijících ptáků (směrnice o ptácích);iv) směrnice 2001/42/ES o posuzování vlivů některých plánů a programů na životní prostředí (směrnice o strategickém posuzování vlivů na životní prostředí);v) Úmluva o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví, Evropská úmluva o ochraně archeologického dědictví (revidovaná), Evropská úmluva o krajině a Aarhuská úmluva.Předkladatelka zaslala dne 17. ledna 2019 stížnost Evropské komisi a jako podpůrný dokument k petici přikládá podrobný a obsáhlý popis obsahu uvedené stížnosti.

Link to the petition

Image with QR code