Culture

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition is addressed to: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka valsts uzņēmuma Highways England iesniegtais pieteikums attīstības saskaņošanas rīkojuma (Development Consent Order – DCO) saņemšanai ceļu projektam A303 Stonehenge, kas šķērsos pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļautā Stounhendžas vēsturiskā pieminekļa teritoriju un kuru šogad vēlāk izskatīs valdības ieceltie plānošanas inspektori, pārkāpj šādas ES direktīvas un starptautiskās konvencijas:i) Padomes Direktīva 2014/52/ES par dažu sabiedrisku un privātu projektu ietekmes uz vidi novērtējumu (direktīva par ietekmes uz vidi novērtējumu);ii) Direktīva 92/43/EEK par dabisko dzīvotņu, savvaļas faunas un floras aizsardzību (Dzīvotņu direktīva);iii) Direktīva 2009/147/EK par savvaļas putnu aizsardzību (Putnu direktīva);iv) Direktīva 2001/42/EK par noteiktu plānu un programmu ietekmes uz vidi novērtējumu (Stratēģiskā vides novērtējuma direktīva);v) Pasaules mantojuma konvencija, Eiropas Konvencija par arheoloģiskā mantojuma aizsardzību (pārskatītā versija), Eiropas Ainavu konvencija un Orhūsas konvencija.Lūgumraksta iesniedzēja iesniedza sūdzību Eiropas Komisijai 2019. gada 17. janvārī un pievieno lūgumrakstam detalizētu un paplašinātu pārskatu par šo sūdzību kā apliecinošu dokumentu.

Link to the petition

Image with QR code