Rechtstaatlichkeit

W sprawie zbadania finansowania przez Unię Europejską węgierskich projektów, w odniesieniu do których istnieją dowody popełnienia korupcji

G. K.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję skarży się na finansowanie przez Unię Europejską projektów na Węgrzech. Według składającego petycję istnieją dowody na to, że fundusze UE są niewłaściwie wykorzystywane w tym kraju. W związku z tym składający petycję uważa, że Unia Europejska, przyznając te środki, wspiera korupcję na Węgrzech. W tym kontekście zwraca się o zbadanie, dlaczego Unia Europejska nadal finansuje projekty na Węgrzech, i stawia pod znakiem zapytania zaangażowanie urzędników UE w schematy nadużyć finansowych.

Thank you for your support, G. K.
pro

contra