Ve věci nedostatečného zajištění sledovatelnosti koňovitých z důvodu porušení práva EU ze strany řeckých orgánů

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice upozorňuje na porušení práva EU ze strany Řecka kvůli nedodržování prováděcího nařízení Komise (EU) 2015/262 ze dne 17. února 2015, kterým se stanoví pravidla podle směrnic Rady 90/427/EHS a 2009/156/ES, pokud jde o metody identifikace koňovitých (nařízení o průkazu koňovitých).Tvrdí rovněž, že Řecko už dříve nedodrželo dřívější nařízení Komise (ES) č. 504/2008, pokud jde o metody identifikace koňovitých, které bylo v platnosti od 1. července 2009 a zrušilo se s účinkem od 1. ledna 2016, protože vstoupilo v platnost nové nařízení.Dne 17. dubna 2019 předkladatelka rovněž předložila stížnost Evropské komisi (CHAP (2019) 01176) pro porušení prováděcího nařízení (EU) 2015/262 řeckým ministerstvem zemědělství a dalšími zúčastněnými orgány.

Link to the petition

Image with QR code