V mene IPPOTHESIS, Panhelénskej spoločnosti pre dobré životné podmienky koní, o nedostatočnej vysledovateľnosti zvierat čeľade koňovité z dôvodu porušenia práva EÚ gréckymi orgánmi

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície odsudzuje porušenie práva EÚ zo strany Grécka, ktoré nedodržalo vykonávacie nariadenie Komisie (EÚ) 2015/262 zo 17. februára 2015, ktorým sa v zmysle smerníc Rady 90/427/EHS a 2009/156/ES stanovujú pravidlá týkajúce sa metód identifikácie zvierat čeľade koňovitých (nariadenie o pasoch pre kone).Tvrdí tiež, že Grécko predtým nedodržiavalo predchádzajúce nariadenie Komisie (ES) č. 504/2008, pokiaľ ide o spôsoby identifikácie koňovitých zvierat, ktoré sa uplatňovalo od 1. júla 2009 a bolo zrušené s účinnosťou od 1. januára 2016 po nadobudnutí účinnosti nového nariadenia.Predkladateľka podala 17. apríla 2019 sťažnosť Európskej komisii (CHAP (2019)01176) z dôvodu porušenia vykonávacieho nariadenia (EÚ) 2015/262 gréckym ministerstvom poľnohospodárstva a všetkými ostatnými zúčastnenými orgánmi.

Link to the petition

Image with QR code