от името на „IPPOTHESIS“, Общогръцко общество за хуманно отношение към еднокопитните, относно липсата на проследимост на еднокопитните животни поради нарушаване на правото на ЕС от страна на гръцките органи

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията осъжда нарушаването на правото на ЕС от страна на Гърция поради неспазване на Регламент за изпълнение (ЕС) 2015/262 на Комисията от 17 февруари 2015 година за определяне на правила в съответствие с директиви 90/427/ЕИО и 2009/156/ЕО на Съвета по отношение на методите за идентификация на еднокопитни животни (Регламент за паспорт на еднокопитните животни).Тя също така твърди, че по-рано Гърция не е спазвала предишния Регламент (ЕО) № 504/2008 на Комисията по отношение на методите за идентификация на еднокопитни животни, който е бил приложим от 1 юли 2009 г. и е бил отменен, считано от 1 януари 2016 г., след влизането в сила на новия регламент.На 17 април 2019 г. вносителката на петицията е подала жалба до Европейската комисия (CHAP (2019) 01176) за нарушение на Регламент за изпълнение (ЕС) 2015/262 от страна на гръцкото Министерство на земеделието и всеки друг участващ орган.

Link to the petition

Image with QR code