Rechtstaatlichkeit

Ve věci mezinárodního únosu dítěte v Japonsku

M. B.
21 Supporters 21 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Předkladatel petice popisuje svoje problémy, přičemž uvádí, že jeho japonská manželka unesla jejich syna, který je také italským státním příslušníkem, a tvrdí, že Japonsko porušuje Haagskou úmluvu z roku 1980 o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí, kterou ratifikovalo v roce 2014. Poukazuje na to, že japonské právní předpisy neobsahují žádná ustanovení o společné péči o dítě, právu návštěv nebo právu na styk s dítětem pro rodiče, kteří nejsou Japonci. Žádá proto Evropský parlament, aby Japonsku nastínil situaci a učinil vše nezbytné pro to, aby zabránil dalšímu porušování vnitrostátního a mezinárodního práva, zejména Úmluvy OSN o právech dítěte z roku 1989.

Thank you for your support, M. B.