Privind presupusa discriminare a rezidenților pe termen lung din Malta

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul susține că scopul Directivei 2003/109/CE a Consiliului privind statutul resortisanților țărilor terțe care sunt rezidenți pe termen lung era de a acorda condiții preferențiale, în vederea ocupării unui loc de muncă, rezidenților pe termen lung din alte state membre. Pe baza acestei premise, el regretă că rezidenții pe termen lung sunt nevoiți să îndeplinească cerințe mai stricte sau să se confrunte cu o examinare mai lentă a cererilor, în comparație cu resortisanții țărilor terțe care solicită un permis unic în temeiul dispozițiilor Directivei 2011/98/UE. Cu o situație similară se confruntă resortisanții țărilor terțe a căror situație este reglementată de directivele 2009/50/CE și (UE) 2016/801. Prin urmare, petiționarul propune modificarea Directivei 2003/109/CE pentru a se asigura că rezidenții pe termen lung din alte state membre nu sunt nevoiți să îndeplinească cerințe mai stricte sau să se confrunte cu o examinare mai lentă a cererilor, în comparație cu resortisanții țărilor terțe care își prezintă cererea în temeiul Directivei 2011/98/UE sau a directivelor 2009/50/CE și (UE) 2016/801.

Link to the petition

Image with QR code