Handelspolitik

Privind obstacolele cu care se confruntă persoanele fizice atunci când vând acțiuni în Germania

Max-dieter Forstmann
  1. Launched 06/02/2020

Petiționarul afirmă că, împreună cu rudele sale directe, este deținătorul unui cont de instrumente financiare la Banca DKB, o bancă de economii. Acesta este nevoit să își vândă acum acțiunile, iar banca îi cere să obțină un așa-numit identificator al entității juridice (LEI), care costă 107 EUR pe an și este necesar, în temeiul regulamentelor financiare europene, pentru persoanele fizice care dețin un cont de instrumente financiare. Fără acesta, vânzările online nu sunt posibile. Petiționarul susține că un asemenea LEI este mult prea costisitor pentru persoanele fizice care efectuează vânzări doar ocazional și este, prin urmare, ilegal.

Thank you for your support, Max-dieter Forstmann