Handelspolitik

N német állampolgár által benyújtott 0967/2019. számú petíció magánszemélyek által a részvények németországi értékesítése során tapasztalt akadályokról

Max-dieter Forstmann
  1. Launched 06/02/2020

A petíció benyújtója azt állítja, hogy közvetlen hozzátartozóival együtt a DKB takarékpénztárnál vezetett értékpapírszámlával rendelkezik. Jelenleg részvényeket kell értékesítenie, és bankja egy úgynevezett jogalany-azonosító (LEI) megszerzésére kéri, amely évente 107 euróba kerül, és amely az európai pénzügyi szabályozás értelmében értékpapírszámlával rendelkező magánszemélyek számára szükséges. Ennek hiányában az online értékesítés nem lenne lehetséges. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a jogalany-azonosító aránytalanul drága azon magánszemélyek számára, akik csak alkalmanként végeznek értékesítést, és ezért jogellenes.

Thank you for your support, Max-dieter Forstmann