Verkehr

Privind acceptarea și recunoașterea animalelor de sprijin emoțional pentru zborurile operate de companii aeriene din UE

Guido Serra
  1. Launched 04/04/2020

Petiționarul afirmă că în prezent nu există o recunoaștere formală a animalelor de sprijin emoțional în UE. Pe zborurile operate de companiile aeriene din UE, aceste animale nu sunt acceptate în cabină. Pe de altă parte, există norme privind câinii de asistență. Situația este diferită în SUA: în conformitate cu Legea privind americanii cu handicap (ADA), animalele de sprijin emoțional sunt acceptate în cabină. În schimb, în UE, companiile aeriene au posibilitatea de a alege dacă permit sau nu aceste animale în cabină.

Thank you for your support, Guido Serra