Verkehr

O prijatí a uznaní zvierat na emocionálnu podporu počas letov prevádzkovaných leteckými spoločnosťami EÚ

Guido Serra
  1. Launched 04/04/2020

Predkladateľ petície uvádza, že v súčasnosti neexistuje v EÚ žiadne formálne uznanie zvierat na emocionálnu podporu. V prípade letov prevádzkovaných leteckými spoločnosťami EÚ tieto zvieratá nie je možné vziať so sebou na palubu. Na druhej strane ale existujú pravidlá pre asistenčné psy. V USA je situácia odlišná: v rámci federálneho zákona o Američanoch so zdravotným postihnutím (ďalej len „ADA“) sú na palube lietadla akceptované zvieratá na emocionálnu podporu. Na druhej strane v EÚ majú letecké spoločnosti možnosť vybrať si, či toto povolia alebo nie.

Thank you for your support, Guido Serra