Verkehr

Kterou předložil Guido Serra (státní příslušnost: Itálie) ve věci uznání role zvířat pro emocionální podporu při letech provozovaných leteckými společnostmi z EU

Guido Serra
  1. Launched 04/04/2020

Předkladatel petice uvádí, že v EU v současné době není oficiálně uznávána role zvířat pro emocionální podporu. Při letech provozovaných leteckými společnostmi z EU tato zvířata často nelze vzít s sebou na palubu. Na druhou stranu existují pravidla pro asistenční psy. Ve Spojených státech je situace jiná: podle zákona Americans with Disabilities Act, který upravuje práva osob se zdravotním postižením, lze na palubě letadla převážet zvířata jako emocionální podporu. Na rozdíl od toho mají v Evropské unii letecké společnosti možnost volby, zda toto povolí.

Thank you for your support, Guido Serra