Petition No 0550/2020 by Wojciech Prunski (Polish) on alleged limitation of freedom to assembly in Poland in the wake of COVID 19 pandemic

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs norāda uz vairākiem notikumiem, kas notika pirms un pēc Polijas prezidenta vēlēšanām, kuras sākotnēji bija ieplānotas 2020. gada 10. maijā, un šie notikumi, viņaprāt, pārkāpa pulcēšanās brīvību, jo par sapulcēšanos tika informēta Varšavas pilsētas dome. Politiskās pulcēšanās laikā uz ielām policija arestēja daudzus iedzīvotājus, kā arī vienu no kandidātiem uz prezidenta amatu. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šīs darbības ir Polijas Konstitūcijas, ES Pamattiesību hartas un Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas pārkāpums. Viņš apgalvo, ka neviens tiesību akts, piemēram, noteikumi, ko Polijas iestādes ieviesa pēc Covid-19 pandēmijas (Polijas valdības 2020. gada 16. maija Dekrēts par konkrētu ierobežojumu, rīkojumu un aizliegumu noteikšanu saistībā ar pandēmijas uzliesmojumu), nevar būt pārāks par pilsoņu konstitucionālajām pulcēšanās tiesībām.

Link to the petition

Image with QR code