By Wojciech Prunski (Polish) on alleged limitation of freedom to assembly in Poland in the wake of COVID 19 pandemic

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul evocă mai multe evenimente care au avut loc înainte și după alegerile prezidențiale din Polonia, programate inițial la 10 mai 2020, în opinia sa încălcându-se libertatea de întrunire, întrucât adunarea a fost declarată primăriei orașului Varșovia. Cu ocazia adunărilor politice de pe străzi, poliția a arestat numeroși cetățeni, precum și un candidat la funcția de președinte. În opinia petiționarului, aceste acțiuni încalcă Constituția Poloniei, Carta drepturilor fundamentale a UE și Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Acesta afirmă că niciun act juridic, cum ar fi reglementarea introdusă de autoritățile poloneze în urma pandemiei COVID 19 (Decretul guvernamental polonez din 16.05.2020 privind stabilirea anumitor restricții, ordine și interdicții în legătură cu izbucnirea pandemiei), nu poate prevala asupra dreptului constituțional al cetățenilor la întrunire.

Link to the petition

Image with QR code