Agriculture

Petitia impotriva lupului

Petitioner not public
Petition is directed to
Comisarul European
37,415 supporters

Petitioner did not submit the petition.

37,415 supporters

Petitioner did not submit the petition.

 1. Launched 2018
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

De aceea noi cerem,

la nivel european, ca aceste masuri sa fie imediat adoptate pentru a reduce nivelul de protectie al lupului;

la nivel national, sa fie imediat adoptate masurile necesare pentru a face posibila esantionarea controlata a lupului in Alto Adige, in conformitate cu directivele europene.

Reason

Cerere de a exercita controlul asupra populatiei de lupi

Fermele agricole care se afla in zonele de munte si pasunile montane au o importanta deosebita pentru Alto Adige: agricultura, peisajul, biodiversitatea, protectia impotriva agentilor meteorici si, mai ales, turismul. Cresterea rapida a populatiei de lupi din Italia si din Elvetia invecinata genereaza tot mai multe conflicte intre lupi si animale de ferma, dar si intre lupi si oameni. Pasunile montane, datorita conformarii si orografiei terenului, sunt foarte dificile de aparat. Cea mai probabila consecinta va fi abandonarea colibelor. La aceasta se adauga faptul ca lupul isi pierde din ce in ce mai mult timiditatea naturala si se apropie tot mai mult de asezarile antropice si de oamenii care vad in aceasta o amenintare la adresa sigurantei lor.

Pentru protejarea agriculturii montane si conservarea unui teren agricol viu si

productiv, dar si pentru siguranta oraselor si a cetatenilor, este strict necesar sa se prevada controlul asupra populatiei de lupi.

Chiar si gradul inalt de protectie a acestei specii, tinand cont si de cresterea rapida a numarului in Europa, trebuie pus in discutie. Procentajul in crestere al hibrizilor si uciderea ilegala sunt in contradictoriu cu protectia speciei si pot fi dimensionate in mod considerabil printr-o esantionarea controlata.

Thank you for your support

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now