openPetion gets european. If you want to help us translating our platform from German to Deutsch write us a mail.
Bild zur Petition mit dem Thema: Petitia impotriva lupului Petitia impotriva lupului
  • By: Landesrat für Landwirtschaft, Forstwirtschaft, ... more
  • To: Comisarul European
  • region: Europäische Union more
    Topic: Agriculture mehr
  • status: Ready for submitting
    Language: Romanian
  • Collection finished
  • 37.498 Supporters
    Collection concluded

Petitia impotriva lupului

-

Deutsche Petition | Petizione italiana | Pétition en français | Polska petycja | Svensk petition | English petition | Petición en español

De aceea noi cerem,

la nivel european, ca aceste masuri sa fie imediat adoptate pentru a reduce nivelul de protectie al lupului;

la nivel national, sa fie imediat adoptate masurile necesare pentru a face posibila esantionarea controlata a lupului in Alto Adige, in conformitate cu directivele europene.

Reason:

Cerere de a exercita controlul asupra populatiei de lupi

Fermele agricole care se afla in zonele de munte si pasunile montane au o importanta deosebita pentru Alto Adige: agricultura, peisajul, biodiversitatea, protectia impotriva agentilor meteorici si, mai ales, turismul. Cresterea rapida a populatiei de lupi din Italia si din Elvetia invecinata genereaza tot mai multe conflicte intre lupi si animale de ferma, dar si intre lupi si oameni. Pasunile montane, datorita conformarii si orografiei terenului, sunt foarte dificile de aparat. Cea mai probabila consecinta va fi abandonarea colibelor. La aceasta se adauga faptul ca lupul isi pierde din ce in ce mai mult timiditatea naturala si se apropie tot mai mult de asezarile antropice si de oamenii care vad in aceasta o amenintare la adresa sigurantei lor.

Pentru protejarea agriculturii montane si conservarea unui teren agricol viu si

productiv, dar si pentru siguranta oraselor si a cetatenilor, este strict necesar sa se prevada controlul asupra populatiei de lupi.

Chiar si gradul inalt de protectie a acestei specii, tinand cont si de cresterea rapida a numarului in Europa, trebuie pus in discutie. Procentajul in crestere al hibrizilor si uciderea ilegala sunt in contradictoriu cu protectia speciei si pot fi dimensionate in mod considerabil printr-o esantionarea controlata.

In the name of all signers.

BOZEN, 23 Apr 2018 (aktiv bis 20 May 2018)

Debate about petition

No PRO argument yet.
>>> Be the first to write a PRO argument.

>>> Write the first CONTRA argument

Supporters by country

Landnumber  Quorum?
Italia 25.200 46,0%