Par tiesību piešķiršanu Eiropas juristiem apliecināt ar apostille privātus un publiskus dokumentus

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs aicina ES piešķirt Eiropas juristiem tiesības apliecināt ar apostille privātus un publiskus dokumentus. Viņš pamato savu prasību ar šādu konvenciju un ES direktīvām:i) Apostille konvenciju (Hāgas 1961. gada 5. oktobra Konvencija, ar ko atceļ prasību legalizēt ārvalstu publiskos dokumentus), kuras līgumslēdzējas puses ir visas ES dalībvalstis;ii) Eiropas Parlamenta un Padomes 1998. gada 16. februāra Direktīva 98/5/EK par pasākumiem, lai atvieglotu advokāta profesijas pastāvīgu praktizēšanu dalībvalstī, kas nav tā dalībvalsts, kurā iegūta kvalifikācija;iii) Padomes 1977. gada 22. marta Direktīva 77/249/EEK par pasākumiem, kas palīdz advokātiem sekmīgi īstenot brīvību sniegt pakalpojumus;iv) Eiropas Parlamenta un Padomes 2005. gada 7. septembra Direktīva 2005/36/EK par profesionālo kvalifikāciju atzīšanu.

Link to the petition

Image with QR code