O dodjeli prava europskim odvjetnicima da apostilom ovjeravaju privatne i javne isprave

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke poziva EU da europskim odvjetnicima dodijeli pravo da apostilom ovjeravaju privatne i javne isprave. Obrazlaže svoju tvrdnju sljedećom konvencijom i direktivama EU-a:(i) Konvencija o apostilu (Haška konvencija od 5. listopada 1961. O ukidanju potrebe legalizacije stranih javnih isprava), čije su stranke sve države članice EU-a;(ii) Direktiva 98/5/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 16. veljače 1998. o olakšavanju stalnog obavljanja odvjetničke djelatnosti u državi članici različitoj od one u kojoj je stečena kvalifikacija;(iii) Direktiva Vijeća 77/249/EEZ od 22. ožujka 1977. o olakšavanju učinkovitog ostvarivanja slobode pružanja odvjetničkih usluga;(iv) Direktiva 2005/36/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 7. rujna 2005. o priznavanju stručnih kvalifikacija.

Link to the petition

Image with QR code