Par piesārņojumu Vitbērnas pludmalē, Apvienotajā Karalistē

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs atsaucas uz sūdzību, kura 2000. gadā tika iesniegta Eiropas Komisijai, par notekūdeņiem, kas tika konstatēti jūrā pie Vitbērnas (Apvienotā Karaliste) un tās pludmalē. Komisija ar šo lietu vērsās pie Tiesas, kas 2012. gadā noteica, ka Apvienotā Karaliste pārkāpj Padomes Direktīvu 91/271/EEK (1991. gada 21. maijs) par komunālo notekūdeņu attīrīšanu. Šķiet, ka Vitbērnas pludmales piesārņojumu izraisīja tas, ka nebija nodrošināta atbilstoša kanalizācijas sistēmas darbība. Apvienotās Karalistes valdībai šīs problēmas novēršanai tika doti 5 gadi — līdz 2017. gada decembrim. Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par to, ka minētajā laikposmā turpinājās pludmales piesārņošana ar notekūdeņiem; turklāt viņš apgalvo, ka, lai gan koriģējošie darbi ir paveikti, piesārņošana joprojām notiek. Pēc lūgumraksta iesniedzēja domām, kanalizācijas sistēmas sākotnējā konstrukcija bija kļūdaina un nekad nav atbildusi sākotnējās licences prasībām. Viņš secina — šā iemesla dēļ dati, ko Komisija iesniedza tiesā, bija kļūdaini, un Apvienotā Karaliste joprojām pārkāpj Direktīvu 91/271/EEK. Lūgumraksta iesniedzējs prasa visaptveroši, neatkarīgi un rūpīgi pārbaudīt kanalizācijas sistēmas struktūru un jaudu, lai nodrošinātu tās atbilstību Direktīvai 91/271/EEK.

Link to the petition

Image with QR code