Environment

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel odkazuje na stížnost předloženou Evropské komisi v roce 2000 ohledně odpadu nalezeného v moři a na pláži ve městě Whitburn ve Spojeném království. Komise předložila tento případ Soudnímu dvoru EU a ten v roce 2012 rozhodl, že Spojené království porušuje směrnici Rady 91/271/EHS ze dne 21. května 1991 o čištění městských odpadních vod. Zdá se, že ke kontaminaci pláže ve Whitburn vedlo, že nebyly zajištěny odpovídající sběrné systémy. Vláda Spojeného království dostala 5letou lhůtu na nápravu problému, do prosince 2017. Předkladatel petice si stěžuje, že za tuto dobu znečištění pláže odpadem pokračovalo; stěžuje si dále, že znečišťování stále pokračuje, ačkoli byly dokončeny sanační práce. Podle předkladatelova názoru je původní projekt sběrného systému chybný a nikdy neodpovídal požadavkům původní licence. Předkladatel dochází k závěru, že údaje, které Komise sdělila Soudnímu dvoru EU, byly proto chybné a že Spojené království směrnici 91/271/EHS nadále porušuje. Žádá, aby byl proveden komplexní a nezávisle posouzený přezkum struktury a kapacity kanalizačního systému, s cílem zajistit jeho soulad se směrnicí 91/271/EHS.

Link to the petition

Image with QR code